omni 2009.12.01. 12:17

vegre december

Most kifejezetten orulok neki hogy mar vege az evnek. Bar elore tudom, hogy a karacsonyi tortura ami var rank, az nem lesz kispalyas dolog. Hiszen "jonnek a kulfoldi rokonok haza" es bizony mindenkinel tiszteletunket kell tenni.

Epp most neztem, hogy az elso posztom aprilis vegi, es igy attekintve az elmult 7 honapot nyugodt szivvel megyek neki a szilveszternek - hiszen amit masnak tobb ev alatt sikerul(t) einteznie azt mi ennyi ido alatt letudtuk. Oke, az elso 3 honap nagyon nehez volt, ezt nem tagadom, te tuleltuk. Es mostanra sikerult azt is megcsinalni amit otthon 5 ev alatt nem tudtunk elerni: az asszony 5 ev (!) kihagyas utan, gyakorlatilag 0 tapasztalattal, 2 gyerekkel ujra allast kapott. Es nem rossz fizetesert. Ez bevallom oszinten egeszen nagyjabol mostanaig nem volt igazan publikus, egyreszrol szerintem addig semmi sem biztos amig a szerzodes mindket fel reszerol szignalt peldanya nincs a kezeben, masreszrol eleg sokan vannak itt olyanok akik ilyen poziciora ahitoznak es nem jon ossze. Nem akartam az ellenszenvuket kivivni na.

Lenyegeben persze en is minden kovet megmozgattam es valoszinuleg ennek is koszonheto hogy osszejott a dolog, meglepo modon a csehek az egyszeubb poziciokra a cseheket nyomjak. Az ember soha nem jott volna ra. Es ezert sem sikerul sok embernek a parjat elhelyezni ilyen poziciora mint ez.

Kozben persze a legrosszabb megtortent, amitol a legjobban tartottam, lebetegetedtek a gyerekek. Nem egyszeruen baranyhimlovel. Na most a csehek rendesek, kedvesek (ha megismernek), de hogy kinszenvedes egy angolul / nemzetkoziul (pl nemet) beszelo embert talalni koztuk az tuti. Persze ezen nem csodalkozom most mar, es probalom elkepzelni, hogy nalunk milyen lehet kulfoldinek lenni, vajon az internet szerelo / bankos / okmanyirodai ugyintezo / orvos, stb mennyire hajlando megszolalni angolul. Valoszinuleg en se tennem, ugy le lennek dobbenve. Mindegy is. Mara mar ezzel megbaratkoztam es eleg istenesen kezelem le, neha meg szorakoztat is, hogy nem ertik amit en mondok nekik valaszul magyarul.

Szoval lebetegedtek a gyerekek. Ismerosokon keresztul megtudtam hol van angolul beszelo gyerekorvos, elvittem hozza a gyerekeket. A rendelo egy frissen felujitott helyseg egy maganhaz jellegu epuletben, abszolut tiptop. Az orvos is rendes volt, tehat tul sok rosszat nem tudok mondani. A gyerekek meg kipihentek. Csak aztan elmelaztam, hogy otthon milyen vicces volt a kb 20 beteg gyerek kozott varakozni nehany Salgo polc tarsasagaban, a zomanc festekkel kikent ettol fuggetlenul szocreal hangulatot idezo cirka 20nm-es varoban. Felemelo.

Azt mondta a doki, hogy lenyegeben majd kipihenik, ugyis lett, most mar mindketto ovi / bolcsi dolos hetkoznapjait csinalja. Akarok a napokban meg egy posztot irni mas elmenyeimrol, ha lesz ra idom - es nem felejtem el akkor meg is fogom irni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://omni.blog.hu/api/trackback/id/tr751566038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása