Itt azert korlatozva vannak a lehetosegeim informacioszerzes teruleten. Igyekszem nem lemaradni se a vilag, se magyarorszag torteneseirol, igy mivel interneten tobbnyire csak az m* (ahol * = 1 vagy 2) adasa nezheto, igy annak rendszeres nezoje lettem. de tegnap este sikerult jol felhuznom magam a hirado egyik riportjan.

Kezdjuk el ott a tortenetet mert jottem el Magyarorszagrol. Sokat hezitaltam a dolgon, de a vegso lokest, a miniszterelnok csere koruli moka adta meg. Na az szanalmas volt. Tobb szociologus megmondta mar, de jozan paraszti esszel is sejtheto, hogy a hatalmat megszezni es megtartani kell. De ez nevetseges volt. Legyen x, ne, legyen y, de se x se y nem akar lenni a szar kapitanya 1 evre. egy ev alatt nem lehet szarbol varat epiteni, na. Tehat ez a gorcsos ragaszkodas, mindenbe beleszolas volt az egyik okom.  A masik, hogy nem kaptam allast. voltak kecsegteto lehetosegek, voltak olyan helyek ahol 12szer hivtak vissza (es most nem mondom el hogy az IT Servicesrol beszelek), de valahogy ez nem akart osszejonni. De ha meg osszejott volna se volt olyan a lehetoseg ami tenyleg tenyleg tetszett volna. De ha meg olyan is lett volna, be kellett latnom: az elet otthon egyszerubb, olcsobb a kozeljovoben biztos nem lesz.

De, mint mondtam ez az elobbi ok tette fel a pontot az i-re. Na es akkor most ahhoz amin felhuztam magam. Mondjak a hiradoban, hogy a hazi orvosoknak, vissza kell adni penzt, mert olyan betegek utan kaptak, akiket tobb eve nem lattak es mar meg is szolalt a kamara elnoke es mittomen ki mindenki, es hogy szegeny HO-k igy el lesznek lehetetlenitve es be zarjak a praxisokat. Hat emberek, es akkor mi van? Nem ertem. Latta az embert aki utan penzt kapott vagy sem? nem. de tobb eve nem! akkor miert ker utana penzt? milyen alapon? Es nem, nem fogadom, el hogy egy levelet nem tud kuldeni neki TV-vel, hogy gyere el ba+, foleg ha tudja, hogy az O erdeke is. Hat adja vissza a praxisat, legalabb a fiatal vegzos orvosok nem fognak majd kulfoldre menni akkor talan (mert az is elhangzott hogy a legtobb HO mar idos, "nem erdekuk fenntartani a praxist").

Es felreertesek elkerulese vegett. nekem is van a csaladomban nem egy haziorvos, de belegondolt abba barki is hogy ezek az emberek mekkora paraszolvenciat kapnak? nem csak penzre gondolok. Videken, az utolso faluban, jozsi bacsi ha mast nem tudd, de egy kilo szilvat visz magaval, vagy a hentesnel olcsobban megkapjak a hust, mert ugyis a doktor kezeli. hat konyorgom, ebbol siman el lehet elni egy-egy honapig. Nem logikus a felhaborodas, es nem logikus puffogas. Mert nem jar azert penz amiert nem dolgoztal meg. na mindegy a temat meg tudnam folytatni, de nem akarom ujra felhuzni magam. Es bocsanat ha valakinek a lelkebe tapostam volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://omni.blog.hu/api/trackback/id/tr561250931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása